Luchtcowboy

Het ongelooflijke verhaal van een avonturier pur sang

Voor sommigen was hij een fantast, voor anderen vertegenwoordigde hij vrijheid. Cees Slootwijk leefde alsof de dood niet bestond. Na het mislukken van zijn American Dream -het opzetten van een ranch in een Amsterdamse buitenwijk- stortte hij zich op een nog onbekende handel: luchttransport van dieren.

Corine Nijenhuis, een toen gedreven paardenmeisje, ontmoette hem eind jaren tachtig. Van al zijn verhalen geloofde zij geen woord. Maar de twijfel groeide; zijn avonturen met Boeings 707 vol struisvogels en Ilyushins zo zwaarbeladen met koeien dat ze nauwelijks konden opstijgen, waren te kleurrijk om te verzinnen. Er was maar een oplossing: meegaan. Wat volgde was een reeks vluchten met buitenlandse vrachttoestellen van twijfelachtige kwaliteit, obscure vliegvelden met te korte landingsbanen en een onomkeerbare fascinatie voor de schoonheid van vliegtuigwrakken.

‘Luchtcowboy’ vertelt het leven van een man die, getekend door de godsdienstwaanzin van zijn moeder en het onbesproken verlies van een tweeling, voortdurend op zoek is naar avontuur. Met een niet te temmen optimisme sleurde hij de auteur een wereld binnen waar fantasie en werkelijkheid lastig uit elkaar te houden zijn. Zo lastig dat het zijn ondergang werd.

Paperback: ISBN 978 90 388 9423 2
E-book: ISBN 978 90 388 9424 9

Verkoopprijs: € 17,50

Voor vragen en/of opmerkingen over Luchtcowboy gelieve contact op te nemen met:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
Telefoon: 020-5511262

Luchtcowboy schetst een wereld die ik niet ken maar die zo goed wordt beschreven dat ik me al snel een personage in het boek waande.”
– Wim Brands ✝︎, presentator Boeken
Dit is wat non-fictie zijn moet: een duik in een onbekende wereld”
– Jan Brokken

Laatste blogs

Blogarchief